سالمندان قشر عزیز و محترمی از جامعه هستند که سالهای زیادی از عمرشان را تلاش و کوشش کرده اند و به دوره ای از زندگی رسیده اند که ایستایی و پایداری و آرامش به همراه خود دارد اما ناگزیر این دوره همراه با خود چالشها, مشکلات و رنج هایی رو به همراه داره و سالمندان خود را ناگزیر از تحمل این سختی ها می دانند و تحمل این رنج ها فشار زیادی را برای آنها به همراه دارد. فرزندان بزرگ شده اند و هر کدام در نقطه ای از دنیا زندگی می کنند و این موضوع که چالش تنهایی سالمند ادامه آن است گاهی اصلی ترین دغدغه و ناراحتی سالمندان خواهد بود.
اما چطور می توان این رنج ها را به گنج تبدیل کرد؟ چطور می توان مرهمی بود بر دردها و غصه ها و چالشهای این قشر محترم؟
قطعا راه حل های مختلف برای چالشهای متفاوت سالمندان وجود دارد. شاید خیلی از مردم کمک گرفتن از پرستار یا خانه سالمندان را راه حلی برای حل مشکلات سالمندان بدانند که شاید در زمان خود و به ناچار گزینه هایی باشند اما بدون شک اولین و بهترین گزینه نیستند. ما در مورد افرادی صحبت می کنیم که عمر خود را بی منت برای آسایش و راحتی و فرزندانشان گذاشته اند و حالا بهترین حالت برایشان این است که در خانه خود روزگار پیری خود را بگذرانند و تا حد امکان و جایی که خطری تهدیدشان نکند مستقل زندگی کنند.
اما گاهی فرآیند پیری همراه با بیماریهایی مانند آلزایمر, مشکلات حرکتی و یا عمل های سخت و سنگین استخوانی, ضعف عضلات و پارکینگسون , کم بینی و کم شنوایی ,.....همراه است و این فرزندان را از بابت زندگی مستقل سالمندان دچار نگرانی می کند.
اما راه حل خانه هوشمند بای کی برای این قشر عزیز و محترم هوشمند سازی منازل سالمندان است.
سوال این است خانه هوشمند سالمند چیست و چه کارکردهایی دارد؟
خانه هوشمند سالمند یک سیستم هوشمند است که برای افراد سالمند طراحی شده است تا زندگی آنها را راحت تر و امن تر کند. این سیستم شامل دستگاههایی مانند سنسورها، دوربینها، میکروفونها و دستگاههای خودکار است که میتواند برای کنترل دمای محیط، روشنایی، سیستم اعلان خطر، بررسی سلامت، نظارت بر فعالیتهای روزانه و حتی ارتباط با خانواده و مراقبین استفاده شود. این سیستم هوشمند به سالمندان اجازه میدهد تا به صورت مستقل در خانهشان زندگی کنند و به آنها کمک میکند تا بهترین مراقبتهای پزشکی و امنیتی را در اختیار داشته باشند.
خانه هوشمند به چه بخش هایی تقسیم می شود و چه خدماتی را به سالمندان ارایه می دهد.
روشنایی هوشمند: روشنایی هوشمند برای هرخانه ای جذابیت های زیادی دارد اما وقتی در مورد خانه ای که سالمند در آن سکونت دارد صحبت می کنیم علاوه بر جذابیت موضوع نیاز هم مطرح می شود. چرا که گاهی نور نامناسب و ناکافی و یا بیاندازه ممکن است خطرات جبران ناپذیری را برای سالمند به همراه داشته باشد و حتی خواب و ارامش شب را از او بگیرد. استفاده از کلیدهای هوشمند و سناریوپذیر کردن آن تا حد زیادی برخی از چالش های سالمند را برطرف می کند.
سنسورهای حرکتی و حرارتی: سنسورها میتوانند به سالمندان کمک کنند تا به صورت خودکار دما، روشنایی و دیگر تنظیمات محیطی را تنظیم کنند.همینطور نشت آب و گاز و دود را شناسایی و به کمک ابزارهایی مانند شیر برقی از بروز خطر جلوگیری کرد. همچنین به کمک سنسورها میتوان نور و موسیقی و حرکت پرده ها را سناریو پذیر کرد و به این ترتیب سالمندان آسایش و راحتی بیشتری را تجربه می کنند.
دستگاههای اعلان خطر: این دستگاهها میتوانند به سالمندان در صورت وقوع حوادثی مانند سقوط یا ناپدید شدن کمک کنند.
دستگاه های امنیتی: پک های امنیتی وجود دارد که به کمک سنسورها و آژیرهای آن میتوان امنیت خانه را بالا برد همینطور سنسورهای لرزشی که بر روی در و پنجره نصب می شوند برای بالا بردن امنیت موثر هستند.
دوربین هوشمند: به کمک دوربین های هوشمند با حفظ کرامت سالمند فرزندان و یا مراقب میتواند غیر مستقیم مراقب سالمند باشند و کنترل رفت و آمد خانه دار یا پرستار را داشته باشند و با امکان دید در شب و مکالمه دوطرفه این دوربین ها در هر لحظه از شبانه روز با عزیز خود در ارتباط باشند.
دوربینهای مداربسته: این دستگاهها میتوانند به سالمندان و فرزندانشان کمک کنند تا در خانهشان نظارت داشته باشند و در صورت وقوع هرگونه خطر، به سرعت واکنش نشان دهند.
دستگیره های هوشمند ویژه سالمندان: با توجه به بیماری های مختلف سالمندان مانند آلزایمر, کم بینی, ضعف عضلانی و... دستگیره ای مناسب سالمندان است که با کمترین زحمت بهترین و امن ترین کارایی را داشته باشد. از بین مدلهای مختلف این دستگیره های دیجیتال دستگیره هاتی تشخیص چهره با تکنولوژی مبتی بر هوش مصنوعی بیشترین کارای را دارند.
دستیارهای صوتی: یکی از بهترین و پر کاربردترین محصولات خانه هوشمند ویژ0 سالمندان دستیارهای صوتی هستند. اکثر تجهیزات خانه هوشمند به دستیار صوتی متصل شده و با فرمان صوتی عمل می کنند مثلا چراغها روشن شود. پرده ها باز شود و...
دستگاههای پزشکی: این دستگاهها میتوانند به سالمندان در مدیریت سلامتی خود کمک کنند، از قبیل دستگاههای اندازهگیری فشار خون، دستگاههای گرمکننده یا خنک کننده، دستگاههای پایش قند خون و ...
دستگاههای ارتباطی: این دستگاهها میتوانند به سالمندان کمک کنند تا با خانواده و مراقبین خود در ارتباط باشند، مانند تلفنهای همراه، تبلتها و کامپیوترهای شخصی.
لیست دستگاههای خانه هوشمند سالمند، به توانایی و بودجه مختلفی نیاز دارد و میتواند بسیار گسترده باشد.
و در آخر این تکنولوژی جذاب برای رفاه و آسایش و نشاندن لبخند بر چهره عزیزان ماست تا دست در دستان تکنولوژی بتوان ذره ای از بار زحمات و چالشها و بیماریهایشان کم کرد .
حال اگر به ما به افتخار هوشمند سازی منزل سالمند عزیزتان را می دهید در هر جای ایران از تهران و کرج و مازندران گرفته تا مشهد و بندرعباس و قشم و...و یا حتی خارج از کشور عزیزمان هستید و تصمیم دارید منزل پدر و مادرتان را هوشمند کنید کافی است با شماره های 09981888281 و 09981888284 تماس بگیرید. کارشناسان ما کمتر از 24 ساعت با شما تماس می گیرند.